Aylık Arşiv: Eylül 2010

rj45 Kablolama

Hala bu konuda sorular geliyor (: Aynı zamanda bloğumu takip eden bu arkadaşlarıma örnek olması açısından ve google’yi dahi kullanmaya üşenen zamanın tembel gençleri için aşağıdaki resmi paylaşmak istedim.

RJ 45 Kablolama Şeması

Kenara çekil Intel, tek atom sende değil (:

Tüm dünya, Intel’i tahtında rahat oturtmayan tek teknolojinin ARM olduğunu düşünürken, x86 pazarının üçüncü ismi VIA da minik işlemcileri ile taşınabilir ve kompakt cihazlarda yer aramaya devam ediyor.

Herkesin iştahını kabartan netbook pazarı için hazırlıklara girişen VIA’nın Nano serisi işlemcilerinin arasına iki ve dört çekirdekli modeller ekleyeceği iddia ediliyor.

Dört Çekirdek

40 nm süreci ile üretilecek olan çift çekirdekli Nano’ların 2 GHz hız sunacağı belirtiliyor. Boyut ve güç tüketimi açısından da Atom’lara rakip olacak olan bu yeni Nano modellerinin netbook pazarında ilgi göreceği söyleniyor.

Öte yandan VIA’nın çift çekirdekli bu modelden sonra, dört çekirdekli bir model daha hazırladığı ve bu modelin DirectX 11 uyumlu bir grafik yongasını da içereceği iddia ediliyor.

Ruh ve beden sağlığınıza iyi gelirler..

Son zamanlarda yaşadığım sorunlar yüzünden eskisine oranla daha fazla sinirli bir hal aldığımı; hatta agrasifleştiğimi fark ettim. Aslında bu durumun, iş hayatındaki olumsuzluklara özel hattaki durgunluğun ve monotonluğun neden olduğunu düşünüyorum. Hergün aynı şeyleri rutinleşmiş bir şekilde yaşamak ve eve geldiğinizde de hep aynı boş evi görmeniz, zamanla karamsar bir hal almaya neden oluyor. Sonraki Sayfa »

GMail üzerinden Telefon Aramaları

Google, vaktinin birçoğunu bilgisayarının başında geçiren kullanıcılar için bir yenilik daha sağlıyor. Gmail, artık cep telefonlarına ve sabit telefonalara direkt arama yapabilecek. Gmail’in Call adı altındaki bölümünde detaylıca anlatılan servisin, ülkemizde ne zaman aktif duruma geçeceği ise bilinmiyor.

Konu hakkında detaylı bilgiye http://www.google.com/chat/voice/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Takibindeyiz Google (: