Aylık Arşiv: Mart 2011

ie 9 izlenimlerinden

Daha önce ie 9 hakkında IE9 Dakika 1 Gol 1, Pwn! xD ‘da yazdığım yazımdan sonra, browser olarak ie kullanan birine yeni sürümü kurdum. Internette de “beğendim… harika.. güzel.. xx özelliği güzel …” gibi yazılara rastladım .. Bu sürümü kurduktan sonra bahse konu özelliklerin çoğunu inceledim. Sonraki Sayfa »

Doğru Ellerde Hack ve Kinect!

Hack kavramı ilk keşfedildiğinden bu yana oldukça yanlış anlaşılmıştır. Tabii buna en büyük etken ise işi gerçekten amacı dışında kullananlar olmuştur (ama bilinçli ama bilinçsiz!). Tabii bu durum ülkemizde daha vahim! Hack deyince ülkem insanının aklına hemen filmlerden yerleşme o sahneler gelir; Sonraki Sayfa »

IE9 Dakika 1 Gol 1, Pwn! xD

ie6 bittiğinden bu yana ie sürümleri ile aram açıkçası pek iyi değil. Her diyor(muş!) hızlı, güzel, stabil vs vs vs.. Sevmiyorum arkadaş. En kıl browser diyebilirim. IE8 ile birlikte kullanıcının adres çubuğunda yazdıklarını kaydettiklerini ve bunu bing servisinde kullandıklarını açıkladıklarında daha da bir ayar olmuştum .. Neyse .. Mevzuya gelem.. Sonraki Sayfa »

Değişik Laptop Çantası

Nette zaping yaparken değişik birşeyle karşılaştım ve sizlerle de paylaşmak istedim. Sonraki Sayfa »

SQL Server 2008 Otomatik Yedekleme

Merhabalar. SQL Server 2008 Management Studio ile veritabanımız için otomatik yedekleme işlemlerine biraz değineceğiz. Aslınad diğer SQL sürümlerinden farklı bir işlem yapmıyoruz. Genel çalışma prensibinde bir değişme yok. Otomatik yedekleme işlerimini iki farklı şekilde yapabiliriz. Bunlardan biri “Maintenance Plans” kullanmak. Diğeri direkt olarak Server Agents ‘s üzerinde “Jobs” ekleyerek manuel işlem yapmak (T-SQL Script giriyoruz.). Lafı fazla uzatmadan işleme başlamak istiyorum. Öncelikle Management Studiomuza bağlanıyoruz. Sonraki Sayfa »

Siteye Erişim Problemi

Bi kaç haftadır sitem kapalıydı. Daha doğrusu ulaşılmaz durumdaydı. En son WordPress güncellemesinden sonra, bir çok WordPress kullanıcısının yaşadığı Loop probleminden bende etkilendim. Sonraki Sayfa »