Hack kavramı ilk keşfedildiğinden bu yana oldukça yanlış anlaşılmıştır. Tabii buna en büyük etken ise işi gerçekten amacı dışında kullananlar olmuştur (ama bilinçli ama bilinçsiz!). Tabii bu durum ülkemizde daha vahim! Hack deyince ülkem insanının aklına hemen filmlerden yerleşme o sahneler gelir; bankaya gir, hesapları boşalt.. bir başkasının ekranını kendi ekranın gibi izle.. gıcık olduğun birisinin ya da ayrıldığın eski sevgilinin mail şifresini al, face şifresini al.. gibi saçma sapan konular. Hack kavramı hakkında yazdıkça yazılır. O yüzden konuyu kısaltıp merak edenleri için wikipedia üzerinden bir link veriyorum (tabii tr çeviri içinde translate linki :P)
Wikipedia ; Hack_(technology)
TR çevirisi ; Hack_(technology) (Translated)
Internet ile biraz alakadar olan ya da oyun konsolları konusunda bir tutukusu olanlar mutlaka duymuştur Kinect’i. Microsoftun, oyun konsolu konusunda rakipleri ile arasında büyük fark yapmak ve zirveye yerleşmek için geliştirdiği Kinect, çıkışından itibaren yazılımcıların hedefi ve eğlence kaynağı haline geldi. Hemen hemen her gün Kinect hack hakkında bir haber internete düşmesin. Çok çeşitli alanlarda kullanıldı Kinect ve bunların bir kısmı amacı dışında oldu (oyun oynamak yani(: ).
Bu kadar farklı kullanım ve geliştirmelerin arasında bir tanesi varki hepsinden farklı. Ve gerçekten taktir edilecek bir uygulama. Eminim ki bu uygulama/proje, Microsoft bile şaşırtmıştır. Almanya’daki Konstanz Üniversitesi’nde, körlüğe teknolojik çözüm arayan bir grup öğrenci; Kinect’in görüntü yakalama ve kamera teknolojisini farklı bir amaçla kullandı yani hackledi. Aşağıdaki linklerden birincisi, öğrencilerin yaptığı çalışma hakkında hazırladıkları video ve ikincisi ise Konstanz üniversitesi üzerinde verilmiş olan orjinal bilgilendirme yazısı.
Kinect hack
Konstanz University
Bakalım daha ne çeşit kinect hack haberleri ile karşılaşacağız..
0 Yorumlar.